23.5.08

Das Ich @ WGT 2008

Reedel, 9. mail käisime Krafinnaga vaatamas kultuslikku Saksa bändi Das Ich. Toimus see selleaastase Wave-Gotik-Treffeni raames, täpsemalt n-ö pealaval ehk Agra hallis.

Tõttöelda oli see meil kolmas katse antud bändi näha: 2002. aasta M'Era Lunal ei mahtunud me lihtsalt sinna lennukikuuri sisse ning 2005. aasta treffenil sadas sel päeval vihma ja me leidsime, et Parkbühne vabaõhulava me fänlus välja ei kannata.

Sel aastal oli aga Das Ich tõsiselt päevakorras... eks maitse oli samuti rohkem selles suunas nihkunud ning polnud ka mujal sel hetkel eriti midagi... pealegi tuli meil niikuinii kas Werk II-st või Agrast pilet osta ja käepaelaks vahetada.

Kava järgi algas kontsert 19.40, aga me Krafinnaga jäime pisut hiljaks, sest peldikusaba ja turvakontroll võtsid omajagu aega.

Kohe saali sisenedes oli selge, et tegu on ASJAGA! Allpoololev videokatke ilmselt adekvaatset pilti ei anna, aga midagi ehk siiski...



Kahjuks oli fotoka aku hotellis laadimas ning seega meil endal sellest üritusest pilte pole.

Bänd pani täiega: head lood, lahedad lavakonstruktsioonid, väga veenev esitus ning härjalt fänne, kes asja mõnuga nautisid. Iseäranis rõõmustasid mu vanainimese silma ja meelt hallineva karvakasvuga fännid, kes tantsu lõid ja kaasa laulsid.

Kokkuvõtvalt märgiks, et Das Ich mõjub laval märksa veenvamalt, kui plaadil... kuigi pärast kontserti kuulan ilmselt ka plaate pisut teistmoodi.


* * * * *


Das Ich wõrgus: MySpace, Wikipedia, vana fännisait ja vana ametlik sait.

21.5.08

Kaks viimast saadet uuesti wõrku

Treffenil (ja ka mujal) tuli jutuks, et kuidas meie saadet kuulata. Panin viimased kaks saadet uuesti wõrku. Klõpsa lingil ja asu alla laadima...

Viies saade

Kuues saade

Kasutan ka nüüd uut kohta failide hoidmiseks. Tunnistan, et see lahendus mulle üldse ei meeldi... et kui keegi teab mõnda head (ja tasuta) kohta, siis andku kommentaarides märku...

18.5.08

Wave-Gotik-Treffen 2008

Saksamaal toimus sel aastal juba seitsmeteistkümnendat korda Wave-Gotik-Treffen. Tegu on Leipzigi linnas toimuva subkultuurse üritusega. Pelgalt muusikafestivaliks ei paindu mu keel seda küll nimetamast, sest lisaks arvukatele kontserditele toimub ürituse raames nn must turg (kus müüakse teematilist kraami), on avatud öised tantsukohad ning toimuvad teatrietendused, näitused jne.

Üritusi toimub sedavõrd palju, et ei aita ei head saapad ega ka hästiorganiseeritud transport. Tegelikult ongi iga-aastane kurbmäng, et milline kontsert millisele ohverdada, sest kontserte toimub korraga seitsmes kuni üheksas eri kohas. Lisaks veel iga-aastased valearvestused ja arusaamatused. Nii näiteks jäi teadlikult vaatamata Hocico, sest nende eelmine esinemine WGT-l meile eriti ei meeldinud. Või näiteks jäi omaenda lollusest vaatamata The Dirty Weather Project. Noh, juhtub..!

Ja ikkagi on Treffen või WGT suurepärane sündmus, sest laeb patareisid terveks aastaks. On ju enam kui suurepärane tunne, et toimub lõputult kontserte, on kõiksugu muid üritusi ja müügikohti ning on hulk rahvast, kes saavad ilmast, inimestest ja muusikast üsna samamoodi aru... vähemasti ei pea hakkama vestluse alguses kellegile algtõdesid seletama. Ja üldine linnapilt (näiteks kõrvaloleval fotol) on samuti meeliülendav, sest paarkümmend tuhat tumedat inimest hakkavad ju miljonilinna keskuses kenasti silma.

Krafinna jaoks oli see juba neljas WGT, mulle aga kolmas. Krafinna on värskeid muljeid ka oma blogis vahendanud – «Jäine kevadhommik ehk sinna ja tagasi» on postituse pealkiri.


* * * * *


Fotod: Krafinna

5.5.08

Blutengel - Die With You (fännivideo)



Tunnistan ausalt, et Blutengel pole mul miski eriline lemmik, aga laul «Die With You» on küll tõsine tükk.

Tunnistan samuti, et ei hinda eriti neid fännide tehtud videosid ja pildimontaaže, mida YouTube kurguni täis on.

Antud juhul on aga hea lugu (õigemini selle akustiline versioon) sattunud maitseka fänni kätte ja tulemus on suurepärane...