12.10.08

Ashbury Heights - Penance (kontsertvideo)



See jupp pärineb siis selleltsamalt tänavuse treffeni esinemiselt, kuhu ma endast mitteolenevail põhjustel ei jõudnud.

Loomulikult ei hinda ma siin filmitu tehnilist kvaliteeti. Hindan laulu ja laval toimuvat. «Penance» oli/on Saksamaa vastavates klubides räme hitt... aru ma ei saa, miks? Ja ega laval ka suurt midagi ei toimu. Kolm on paras ja aus hinne!


* * * * *


Ashbury Heights wõrgus: MySpace, Vampirefreaks ning Discogs.

Din [A] Tod - Tragic Blue (videoklipp)



Otsisin küll midagi muud, aga avastasin, et vahepeal on YouTube'i ilmunud bändi Din [A] Tod videoklipp laulust «Tragic Blue».


* * * * *


Din [A] Tod wõrgus: MySpace, Vampirefreaks ja Discogs ning intervjuu.

Ashbury Heights - Three Cheers For The Newlydeads

Ashbury Heights

Three Cheers For The Newlydeads

Out of Line

Formaat: CD
Aeg: 66.10
Ilmus: 5. oktoober 2007


Lood:
  1. Bare Your Teeth
  2. Waste Our Love
  3. Smaller
  4. Stormbringer
  5. Derrick Is A Strange Machine
  6. Cry Havoc
  7. Swansong
  8. Illusion
  9. Angora Overdrive
  10. Corsair
  11. Christ
  12. Suicide Anthem
  13. Penance
  14. I Paint Nightscapes
  15. Eternity At An End


Tegelikult tahtsin ma kirjutada nende viimasest plaadist, aga avastasin, et arukas oleks kõigepealt kirjutada siiski selle Rootsi duo esimesest ametlikust albumist.

Ashbury Heights ja nende esikalbum «Three Cheers For The Newlydeads» oli kindlasti üks minu suurimaid muusikalisi avastusi eelmisel aastal. Hoogne, haarav, küüniline ja irooniline. Huvitavad kõlad ja kaasakiskuvad rütmid ning enam kui maitsekas balanseerimine hea maitse piiril.

Albumi esimene lugu on rohkem selline suvaline kraam, aga «Waste Our Love» paneb juba asjad paika. Neljale kiiremale loole järgneb tunduvalt aeglasem «Derrick Is A Strange Machine» ja kohe otsa nende suurim hitt «Cry Havoc».

Albumi üks kõrgpunkte on lood 10–12, vähemasti on minu jaoks. «Corsair», mis petaks ära isegi eestlasest raadiokuulaja, kaasakiskuv «Christ» oma peaegu banaalse, kuid lõikava refrääniga... ning kõige selle otsa siis «Suicide Anthem».

Albumi «Three Cheers For The Newlydeads» peamine miinus on pikkus ja lugude rohkus. Minul kipub küll nii olema, et mitmed head lood jäävad eelpoolmainitud lugude varju. Näiteks «Swansong» ja «Angora Overdrive»... ning need pole ainsad.

Hoolimata ülalmainitud puudusest on albumile «Three Cheers For The Newlydeads» minuarust võimatu panna maksimumist madalamat hinnet. Siiani kahetsen, et ei jõudnud treffenil nende kontserdile, aga Looja nägi, et minu süüd selles polnud...


* * * * *


Ashbury Heights wõrgus: MySpace, Vampirefreaks ning Discogs.

11.10.08

The Tiger Lillies - Down In Hell (kontsertvideo)



Veel üks videojupp trio The Tiger Lillies etenduselt «7 Deadly Sins» (filmitud 22. aprill 2008). Põhiliselt siis laul «Down In Hell», pluss midagi ette ja midagi taha...


* * * * *


The Tiger Lillies wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Wikipedia ning Discogs.

10.10.08

7 Deadly Sins (reklaamrull)



Kirjutasin öösel pundi The Tiger Lillies albumist «Seven Deadly Sins».

Käesolevas postitudes siis etenduse «7 Deadly Sins» reklaamrull, sest just selle etenduse laulud albumil kõlavadki.


* * * * *


The Tiger Lillies wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Wikipedia ning Discogs.

The Tiger Lillies - Seven Deadly Sins

The Tiger Lillies

Seven Deadly Sins

Misery Guts

Formaat: CD
Aeg: 49.24
Ilmus: 7. juuli 2008


Lood:
  1. Adam And Steve
  2. Gluttony
  3. Hearts Of Doves (Pride)
  4. Lust
  5. Life Is Mean (Greed)
  6. Envy
  7. Angry
  8. Baby's Dead
  9. Knock You About
  10. Down In Hell
  11. Know What It Means


Panin ühel õhtul kodus selle albumi mängima ning Krafinna küsis, et kust need hääled tulevad. Mõne aja pärast tuvastas ta, et ikkagi muusika! Seejärel leidis juba, et täitsa hea, kuigi päris sõge.

Tegu oli lauluga «Lust», mille sõnadeks:
You want to fuck the world the heat between your legs
It burns so hot it will explode like a powder keg
You want to open wide every object of desire
Only when your lust's fulfilled will you put out the fire
Then when you have had your fill new objects of desire
Will keep the grasping monkey greedy and on fire
So you gasp and gobble and greedily consume
Satan licks his lips 'cos you will be his soon
That cock is never big enough or that pair of tits
If only they were bigger still then that would be it

Miks just see laul? Noh, et on selline Suur Idee, et paned uue plaadi peale ja kuulad prooviks neljandat lugu, et neljas lugu peaks andma albumist vägagi ausa ettekujutuse. Andiski!

Ma ei saa väita, et The Tiger Lillies oleks minu jaoks tundmatu ühendus. Olen neid kunagi ammu kuulanud, aga siis ei sobinud ning ma unustasin nad sujuvalt.

Nüüd siis taaskohtumine ja album «Seven Deadly Sins». Ma ei saaks öelda, et oleks kohemaid sellest kohtumisest heldinud. Alguses liikus mõte ikkagi kolme suunas, aga laulud jäid kummitama, painama ning kinkisid isegi mõned sõgedad unenäod. Nelja teenib «Seven Deadly Sins» siiski auga välja...

Albumi kõik laulud pärinevad bändi etendusest «7 Deadly Sins» ning seetõttu kirjutatakse ka albumi nimi sageli numbriga, mis pole küll korrektne.

Album «Seven Deadly Sins» ei erine oluliselt sellest, mida ma bändist varem olin kuulnud... et ikka see porgandihäälne laul ja sõgedad rütmid. Punkkabaree on täitsa õige määratlus kõige selle kohta. On ka öeldud tume kabaree ning asja võib iseloomustada ka õuduskabareena. Kõik kolm määratlust oleks üsna täpsed... iseküsimus, et mida eestikeelses kultuuriruumis üldse mõistetakse sõna «kabaree» all..?


* * * * *


The Tiger Lillies wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Wikipedia ning Discogs.

6.10.08

Joachim Witt - Bataillon d'Amour (videoklipp)



Jah, ma tean, et see on Silly kaver, aga Joachim Witt oma versiooniga sobib selle blogi vaimuga paremini kokku.

Laul saaks ehk eraldi viie, aga video nii tugev pole, jääb neli.


* * * * *


Joachim Witt wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Vampirefreaks, Wikipedia ja Discogs.

5.10.08

Jesus On Extasy - Beloved Enemy

Jesus On Extasy

Beloved Enemy

E-Wave

Formaat: CD
Aeg: 53.52
Ilmus: 2. mai 2008


Lood:
  1. Beloved Enemy
  2. Change The World
  3. Direct Injection
  4. Stay With Me
  5. Stuck
  6. Break You Apart
  7. Lies
  8. The Last Day Of My Life
  9. You Don't Know Anything
  10. Dead Presidents
  11. Falling
  12. Church Of Extasy
  13. Sometimes


Kuulsin albumi «Beloved Enemy» nimilugu ühel kogumikul ning see tundus piisavalt huvitav. Otsustasin, et kui album ilmub, et siis võtan selle ka maha. Album ilmus mai alguses ning esmasel läbikuulamisel sai selgeks, et treffenil ma selle nimel ei pinguta, et neid vaatama/kuulama minna.

Treffen, sealsed elamused ja vahepeal hangitud plaadid, viisid bändi Jesus On Extasy meelest, aga kusagil suve lõpul kuulasin albumit taas. Oli ja ei olnud. Praegu kirjutamisel mängib siis ilmselt viiendat korda. Muljed on ja ei ole kah!

Albumi «Beloved Enemy» plussiks on hoog ja haaravus. Album hakkab hoogsalt peale ja ega tempo maha vajugi, kuigi on ka pisut rahulikumaid lugusid. Haaravuse all pean silmas seda, et klahvpillide ja kitarride käigud on sellised, mis panevad kohe jala tatsuma ning tahtmise edasi kuulata.

Miinusteks on aga, et seesamune haaravus saavutatakse üsna labaste ja suisa klišeelike nippidega. Tulemuseks, et kusagil poole plaadi peal hakkab see kõik juba tüütama. Ei saa öelda, et tagumise poole lood oleks kuidagi kehvemad, et kui lugusid läbisegi mängida, siis tüütavad hoopis teised lood. EP-na oleks hinne kindlasti pall kõrgem.

Kui tumedas subkultuuris sobib nii öelda, siis nimetaksin albumit «Beloved Enemy» ideaalseks autosõidu tapeediks. Jah, kindlasti oleks ma oma hinnangutes leebem, kui ma oleks nii veerand sajandit noorem.

Hilisem lisandus: Selgus, et seesama album esineb ka duubelplaadi kujul... et miksid ja versionid lisaks. Kuna juba põhialbum oli tervikuna tüütu, siis ei hakka duubelversiooniga vaeva nägema.


* * * * *


Jesus On Extasy wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Vampirefreaks, Wikipedia ning Discogs.

4.10.08

Send More Paramedics - Zombie Crew (videoklipp)



See on sedavõrd ehe video, et siin pole miskit kommenteerida... nautida tuleb! Tõsi, mul tekkis korraks kahtlus, et kumba blogisse see postitus teha? Sobiks ju ka ulmeblogisse.


* * * * *


Send More Paramedics wõrgus: MySpace, Wikipedia ja Discogs.

3.10.08

Nine Inch Nails - Year Zero

Nine Inch Nails

Year Zero

Interscope Records

Formaat: CD / Digipack
Aeg: 63.42
Ilmus: 13. aprill 2007


Lood:
  1. Hyperpower!
  2. The Beginning Of The End
  3. Survivalism
  4. The Good Soldier
  5. Vessel
  6. Me, I'm Not
  7. Capital G
  8. My Violent Heart
  9. The Warning
  10. God Given
  11. Meet Your Master
  12. The Greater Good
  13. The Great Destroyer
  14. Another Version Of The Truth
  15. In This Twilight
  16. Zero-Sum


Alustaks kohe ausa ülestunnistusega, et Nine Inch Nails pole kunagi mul eriline lemmik olnud. Jah, ma tunnistan ja tunnustan Trent Reznori teeneid ja saavutusi, aga elamus jääb ikka ja jälle nadiks. Kõikse rohkem häirib mind muidugi teatav ameerikalik lapsemeelsus, mille nõmedaimaks osaks on ka ilmne liialdamine neljatäheliste vägisõnadega.

2007. aasta album «Year Zero» on selles suhtes kuidagi küpsem... vähemasti ei hakanud mul kohe kõrva kriipima neljatähelised sõnad ja noore mehe suguelulised probleemid. Lauldi siiski millestki muust kui artisti väike mina ja selle mured. Olgem ausad, album on üsna poliitiline ning see isegi ei häirinud mind...

Alustasin kuulamist üsna vastumeelselt ning rohkem kohusetundest ja teatavast fikseerimissoovist. Noh, et kuulan bändi järjekordse reliisi ära, et siis on ka sellega selgus majas jne.

Vastupidi ootustele läks album kohe käima, igav ei olnud ja vastu ei hakanud. Kolmanda kuulamise järel olin sunnitud enesele tunnistama, et täitsa on, et Nine Inch Nails on täitsa kuulatav.

Miks siis neli? Noh, nii hea see ka pole ning pärast tosinajagu kuulamisi hakkasid mõned asjad siiski tüütama. Ilmselt pole Nine Inch Nails siiski minu rida. Positiivsemalt tooks välja albumi hüpnootilisuse, et jah on lärmi ja mürglit, aga samas on see kuidagi hüpnootiline ja uinutav. Minuarust ongi album üks pikk lugu, mis pausidega hakitud ning mille osadele on miskipärast pealkirjad pandud. Eraldi ja täieõiguslikeks lugudeks võib pidada ainult introt «Hyperpower!» ja laulu «The Warning».

Igatahes suhtun ma Nine Inch Nailsi pärast albumit «Year Zero» märksa paremini kui varasemalt. Asi seegi!


* * * * *


Nine Inch Nails wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Vampirefreaks, Wikipedia ja Discogs ning sellest albumist Wikipedias.