5.3.09

Sampler - Orkus Compilation 47

Sampler

Orkus Compilation 47

Orkus

Formaat: CD
Aeg: 45.27
Ilmus: 19. veebruar 2009


Lood:
  1. Letzte Instanz - Komm!
  2. Morgenstern - Hameln
  3. Ensoph - Splendour & Majesty
  4. The Pussybats - Back To The Darkness
  5. Werktag - sleep
  6. Furton - Teufelswerk
  7. S:O:A - Dominiert Schwarz
  8. Ebene Ungenau - Draw The Line
  9. GENETIC DISORDER - Patientenfick (Club Version)
  10. Venuspuls - Träume eines Tiefseeprinzen


On ilmunud muusikaajakirja «Orkus» märtsinumber, millega oli kaasas järjekordne kogumik, järjekorras juba 47-s. Taas oli kaasas ka tutvumisteenuste vihik... huvitav, et kas see hakkab regulaarne olema..?

Kogumik läheb kohe hästi käima Letzte Instanz ja nende «Komm!» on hea algus, selline käre ja saksakeelne. Letzte Instanz on endiselt tasemel!

Teine-kolmas lugu on metall, neist esimene rohkem selline rahvamuusikahõnguline ja teine rohkem korisev. Kumbagi lugu ma väljaspool kogumikku ei kuulaks, aga kogumikul edasi ka ei tõsta...

Neljas laul on ilmselge kogumiku kõrghetk. The Pussybats ja nende «Back To The Darkness» oli selline laul, mida tuli kohe kaks korda järjest kuulata ning olen ka hilisematel kuulamistel seda ikka kohe kaks korda kuulanud. The Pussybats pole minu jaoks uus nimi, et on siin-seal kogumikel ette juhtunud, aga «Back To The Darkness» on teatav uus tase küll.

Werktag on minu jaoks küll täiesti uus nimi, aga laul «sleep» meeldis mulle väga ning tahaks lisa...

Furton ja nende «Teufelswerk» on esimene neist tehnoidsematest lugudest, et täitsa on, aga siiski ei midagi erilist. Edasi siiski tõstma ei pea.

Aga vaat järgmised kolm lugu lähevad küll enamjaolt edasitõstmisele... et natuke algust kuulad ja siis leiad, et kuradi tüütu on!

Viimane lugu on «Träume eines Tiefseeprinzen», esitajaks Venuspuls. Hea rahulik, plaadi lõppu sobib hästi, aga samas ei midagi meeldejäävat.

Et mis siis kokku sai!

Hea ja üllatuslik The Pussybats, tuttav ja hea Letzte Instanz, tundmatu ja hea Werktag. Need lood saavad maksimumhinde kätte.

Nelja võiks panna kahele bändile: Furton ja Venuspuls. Et ei midagi erilist, aga normaalselt tehtud ja kuulata kõlbab.

Kolme saaksid siis need kaks metallibändi plaadi algusest (lood 2–2) ning mitterahuldava saaksid need kolm tehnoidset asja plaadi lõpust (lood 7–9).

Jah, sellise kokkuvõtte järel on raske üle kolme panna. Üks tavaline tuntud ja enamjaolt tundmatute bändide kogumik.


* * * * *


«Orkus Compilation 47» wõrgus: soovitaks Discogs'i kirjet, sest see oleks kõikse õigem koht edasi harutama hakata.

Ja kuna seda kirjet seal polnud, siis tuli ka see sinna ise toksida...

4 comments:

efka said...

olime kunagi päris tihedad ajakirja ostjad. kogunenud on mingi 16 orkuse plaati umbes.. kuna asi hakkas kuidagi lahjaks muutuma ei ole julenud enam osta.

Ulmeguru said...

Meil on juba paar aastat tellitud ning enne seda sai seda Eestist ja Saksast ostetud.

Jah, alguses olid need kogumikud kuidagi tummisemad, et suuremad nimed, videod jne.

Vahepeal olidki need suisa algajate bändide demode kogud, aga viimasel ajal on taas kuidagi paremaks läinud... et igal kogumikul on juba vähemasti üks suur nimi ja tihti on rohkemgi juba bände, mil paar albumit ilmunud... samas, kui hea lugu, siis kama kõik, et kas esitaja on tuntud, või pole...

efka said...

njah. pikalt pean plaani tellima hakata. :) pole veel uurind kuidas saab. ise saksakeelt ei jaga, aga elukaaslane oskab. et siis keegi vähemalt loeb sealt midagi uute plaatide kohta.

Ulmeguru said...

Meie tellisime siit: http://lehepunkt.ee/?id=6658&product_id=888&category_id=37

Ilmselt tuleb Saksast otse odavamalt, sest Lehepunkt paneb üsna härjalt otsa, aga ma tegin otsekorralduse, et siis ei pea pead vaevama, et millal tellimus lõpeb...