5.10.08

Jesus On Extasy - Beloved Enemy

Jesus On Extasy

Beloved Enemy

E-Wave

Formaat: CD
Aeg: 53.52
Ilmus: 2. mai 2008


Lood:
  1. Beloved Enemy
  2. Change The World
  3. Direct Injection
  4. Stay With Me
  5. Stuck
  6. Break You Apart
  7. Lies
  8. The Last Day Of My Life
  9. You Don't Know Anything
  10. Dead Presidents
  11. Falling
  12. Church Of Extasy
  13. Sometimes


Kuulsin albumi «Beloved Enemy» nimilugu ühel kogumikul ning see tundus piisavalt huvitav. Otsustasin, et kui album ilmub, et siis võtan selle ka maha. Album ilmus mai alguses ning esmasel läbikuulamisel sai selgeks, et treffenil ma selle nimel ei pinguta, et neid vaatama/kuulama minna.

Treffen, sealsed elamused ja vahepeal hangitud plaadid, viisid bändi Jesus On Extasy meelest, aga kusagil suve lõpul kuulasin albumit taas. Oli ja ei olnud. Praegu kirjutamisel mängib siis ilmselt viiendat korda. Muljed on ja ei ole kah!

Albumi «Beloved Enemy» plussiks on hoog ja haaravus. Album hakkab hoogsalt peale ja ega tempo maha vajugi, kuigi on ka pisut rahulikumaid lugusid. Haaravuse all pean silmas seda, et klahvpillide ja kitarride käigud on sellised, mis panevad kohe jala tatsuma ning tahtmise edasi kuulata.

Miinusteks on aga, et seesamune haaravus saavutatakse üsna labaste ja suisa klišeelike nippidega. Tulemuseks, et kusagil poole plaadi peal hakkab see kõik juba tüütama. Ei saa öelda, et tagumise poole lood oleks kuidagi kehvemad, et kui lugusid läbisegi mängida, siis tüütavad hoopis teised lood. EP-na oleks hinne kindlasti pall kõrgem.

Kui tumedas subkultuuris sobib nii öelda, siis nimetaksin albumit «Beloved Enemy» ideaalseks autosõidu tapeediks. Jah, kindlasti oleks ma oma hinnangutes leebem, kui ma oleks nii veerand sajandit noorem.

Hilisem lisandus: Selgus, et seesama album esineb ka duubelplaadi kujul... et miksid ja versionid lisaks. Kuna juba põhialbum oli tervikuna tüütu, siis ei hakka duubelversiooniga vaeva nägema.


* * * * *


Jesus On Extasy wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Vampirefreaks, Wikipedia ning Discogs.

No comments: