4.1.09

Ashbury Heights - Ashbury Heights

Ashbury Heights

Ashbury Heights

Not On Label

Formaat: CDR / Demo
Aeg: 36.04
Ilmus: detsember 2005


Lood:
  1. Decent Cancer
  2. Corsair
  3. World Coming Down
  4. Mad
  5. Angora Overdrive
  6. Christ
  7. Remote
  8. Make Shift
  9. Heathen Crossing


Selle demoplaadi nimeks on andmebaasides teinekord märgitud ka «Angora Overdrive». Plaadiümbrisel sellesuunalist märget küll polnud, ainus sealolev nimetus oli Ashbury Heights ning sellest ma postituse pealkirja (ja muude juhtumite) puhul ka juhindun.

Pärimus räägib, et 2005. aasta novembris kohtusid Anders Hagström ja Yasmine Uhlin. Nad said paljudest asjadest ühtemoodi aru ning suur oli tahtmine ka bändi teha. Kuu aega tihedat tööd ning sama aasta detsembris oli neil valmis esimene demo. Seesama, millest on käesolev postitus.

Kui see pärimus kuust ajast tõele vastab, siis võib Rootsi duot Ashbury Heights geeniusteks pidada, sest just sellesama demoplaadi lugusid on neil jätkunud tänaseni ning pole suurt vahet esimese demo ja viimaste professioonaalselt toodetud plaatide vahel.

Laulud «Corsair», «Angora Overdrive» ja «Christ» olid ka nende n-ö ametlikul debüütalbumil «Three Cheers For The Newlydeads» (2007) ning pisut pehmem versioon laulust «World Coming Down» jõudis nende EP-le «Morningstar In A Black Car» (2008).

Ja ega ülejäänud viis lugu kehvemad pole: samahästi oleks võinud nad kogu selle demoga ka n-ö ametliku kommertsdebüüdi teha. Jah, kõlapildis on teatav erinevus... et siis pisut toorem ja primitiivsem, aga samas ka pisut vähem moosisem.

Minul igatahes ei teki küll mingit tõrget, või tahtmist vahet teha, kui ma kuulan seda demoplaati või ametlikke plaate. Demoalbumi omamiseks ja kuulamiseks on ka olulisem põhjus: viis lugu sellelt pole ühelegi n-ö ametlikule plaadile või kogumikule jõudnud.


* * * * *


Ashbury Heights wõrgus: MySpace, Vampirefreaks ning Discogs.

No comments: