20.3.09

Sirenia - The Path To Decay (videoklipp)



Sirenia on Norra bänd ning laul «The Path To Decay» on käesoleva aasta algul ilmunud albumi «The 13th Floor» avalugu ning oli ka eelmise aasta lõpul ilmunud singli nimilugu.

Antud videoklipp on pandud wõrku plaadifirma poolt just albumi promomise eesmärgiga ning täitsa huvitav oleks teada Eesti autorikaitse ametnike seisukohti selles küsimus. On ju ilmselge, et neil on sel teemal midagi arvata! Et kindlasti tehakse videoklippe ja singleid selleks, et nende pealt raskelt teenida... ja kindlasti ei tehta neid selleks, et promoda artisti ja albumit.

Videoklipi hindest? Keeruline küsimus! Et kust siis läheb piir subjektiivsete kiiksude ja abstraktse objektiivse tõe vahel? Ei meeldi mulle metall... ei meeldi! Iseäranis ei meeldi mulle naisvokaaliga nn gooti metall. Samas, toode oli ju suht-koht korralik jne. Samas, häirisid mind videos paljud asjad, aga ma tean, et sihtgrupp just kõike seda ootab... noh, et mustad küünlad, väänlev tibi, kitaristtide pateetilised poosid, kiriklik koor jne. Subjektiivne kolm oleks küll aus ja õiglane hinne... et siis ma ei läheks liialt konflikti oma maitsega ja samas ei teeks ka bändile liiga.

Ahjaaa, plaadil kõlab see laul kuidagi paremini. Huvitav, et kas on põhjuseks pildi puudumine?


* * * * *


Sirenia wõrgus: ametlik koduleht, MySpace, Encyclopaedia Metallum, Wikipedia ning Discogs.

No comments: