29.3.09

The Sisters Of Mercy @ Rock Café

Nagu kõik korralikud inimesed, käisime ka meie Krafinnaga laupäeval The Sisters Of Mercy kontserdil.

Sai kohtutud praeguste ja ammuste tuttavatega... ning mina ikka imestan mõne tegelase hea mälu üle... et pole üle kümne aasta kohtunud ja ikka tunneb ära ja ütleb tere... nojah, hea nägude mälu ja korralik kasvatus.

Kontserdist meil pilte pole, sest fotokat polnud kaasas ning pole ju ka suurt mõtet pildistada siniseid tulesid ja suitsulaama. Aga rahvas ikka pildistas ja filmis telefonidega ning miski pressifotograaf surus ka oma võimsa toru suisa kitarristi hargi vahele.

Aga olgu, mindud sai siiski bändi pärast ning tuleb tunnistada, et The Sisters Of Mercy ei petnud ootusi. Ma ei saa öelda, et tegu oleks olnud miski ülikõva kontserdiga, aga see oli siiski parem kui omal ajal Saksamaal nähtu. Noh, et lood olid äratuntavamad (ilmselt tänu sellele, et kitarr mängis laulu alguses paar tuttavat käiku) ning Andrew Eldritch ei laianud laval.

Eks tegelikult ma mõistan seda laulude tuttavlikkuse probleemi. The Sisters Of Mercy andis ju oma viimase plaadi välja aastal 1993... ning viimane tõeline album ilmus 1990. See on ju peaaegu kakskümmend aastat tagasi ning see paarkümmend aastat pole ka uusi lugusid tulnud. Ma saan bändimeeste (ehk Andrew Eldritchi) probleemidest aru, et ei ole ju mingit huvi mängida paarkümmend aastat neidsamu lugusid. Samas, publik läheb kontserdile eelkõige siiski tuttavaid lugusid kuulama. See lugude võõrikuse ja äratundmise küsimus kerkis ka mitu korda vestlustest üles, eriti inimestega, kes olid oma esimesel The Sisters Of Mercy kontserdil.

Meeldis see, et esitatavad laulud pärinesid kõikidest loomeperioodidest ning ka see, et praktiliselt kõik olulised laulud tehti ka ära. Ei meeldinud aga liialt hevised seaded... noh, et kitarrivingutamist oli pisut liiast. Aga ma saan aru küll, et Andrew Eldritch püüab end iga hinna eest gooti subkultuurist välja juurida ning pürib usinalt staadionirocki vaieldavate väärtuste suunas.

Mõneti tuleb tõesti nõustuda Krafinna arvamusega, et see bänd oleks võinud juba aastakümneid tagasi laiali minna.


* * * * *


The Sisters Of Mercy wõrgus: ametlik koduleht, MySpace'i otsing, Wikipedia ning Discogs.

No comments: